Shipping policy

UVJETI DOSTAVE 

Potvrda narudžbe
Nakon narudžbe telegrama potrošač će na adresu elektronske pošte, koju je unio u obrazac pri ispunjavanju narudžbe, primiti elektronsku poštu s informacijom da je narudžba zabilježena te detaljima narudžbe i izgledom kreiranog telegrama.
Elektronskom porukom potrošač će biti obaviješten da će ispostava računa ići na navedenu elektronsku adresu. Ukoliko potrošač neće biti dostupan putem elektronske pošte, račun će biti poslan na broj telefona ili kućnu adresu.
Pri potvrdi narudžbe savjetnik iz pozivnog centra će na zahtjev obavijestiti kupca o očekivanom roku dostave naručenih proizvoda. Ako potrošač nakon potvrde narudžbe želi otkazati narudžbu, može to učiniti sve dok proizvodi ne budu poslani pozivom na broj: 099 6606-930 ili putem elektronske pošte: narudzba@telegrami-brzojavi.eu .

Otprema naručenih proizvoda
Otprema proizvoda bit će izvršena u skladu s Općim uvjetima. U slučaju promjene roka isporuke ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, potrošač će o tome odmah biti obaviješten telefonom ili elektronskom poštom.
Za sve ostale narudžbe, potrošača se ne obavještava o prispijeću telegrama.

Dostava
Telegrami-brzojavi.eu koriste najkvalitetnije standarde i procedure u slučaju slanja, povrata robe i/ili uplaćenih sredstava.
Pošiljka je bez označene vrijednosti i sadrži pisano priopćenje u zatvorenom omotu tako da je sadržaj dobro zaštićen od mogućih oštećenja prilikom prijenosa i bez vidljivog traga na omotnici sadržaj se ne može izvaditi niti oštetiti.
Rokovi uručenja - u pravilu 90% pošiljaka se dostavi već idući dan, a prema propisanim rokovima, pošiljke se primateljima dostavljaju u roku od tri radna dana (D+3).
Očekivana isporuka u roku: D+2 za Hrvatsku, D+3 za članice EU, D+4 za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju.
U rokove uručenja paketa/telegrama/usluge se ne ubrajaju:
• dan narudžbe
• vrijeme prispijeća narudžbe nakon 16 sati,
• vrijeme kašnjenja zbog netočnih i nepotpunih podataka pošiljatelja i/ili primatelja,
• vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez naše krivnje,
• neradni dani i dani kada se ne obavlja uručenje poštanskih pošiljaka od naše strane ili strane naših partnera.
Ako je pošiljka naručena nakon krajnjeg roka navedenog za prijam ili ubacivanje poštanskih pošiljaka prema kategoriji brzine prijenosa pošiljaka, rokovi uručenja produžuju se za jedan dan.
Za pošiljke adresirane za primatelje na otocima rokovi uručenja produžuju se za jedan dan.
Telegrami se ne uručuju vikendom i blagdanom, osim iznimno kada je to posebno dogovoreno i postoje tehničke mogućnosti.
Potrošača se ne obavještava o prispijeću telegrama.

Način dostave
Proizvodi se šalju putem ugovorenih dostavnih službi: Hrvatska pošta, GLS, DPD i dr. te vlastitih dostavnih kapaciteta.
Slanje proizvoda se naplaćuje, ukoliko nije drugačije navedeno, u završnom koraku kupnje na internetu.
Cijene dostave:
Standardno slanje - 39.90 kn
Međunarodno slanje - 69.90 kn
Hitno slanje - 49.90 kn
Ponekad je omogućeno i besplatno slanje ili umanjenje cijene slanja putem upisivanja promotivnog koda u zadnjim koracima kupnje na internetu.
Uvjeti plaćanja
Plaćanje Usluge moguće je izvršiti na način kako je to osiguralo ugovoreno društvo.
Proizvode možete platiti uplatom na žiro račun, općom uplatnicom, internet bankarstvom/mobilnim bankarstvom i slanjem SMS poruke, te kreditnim i debitnim karticama renomiranih banaka.
Cijena proizvoda i/ili usluga u koju su uključeni porezi i trošak slanja vidljivi su u košarici za kupnju u procesu zaključivanja narudžbe.
Sve ove informacije o Vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko ne primite ovu obavijest, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte ili da istu niste niti unijeli. U tom slučaju Vas molimo da nas kontaktirate na: narudzba@telegrami-brzojavi.eu ili na broj telefona 099 6606-930 kako biste provjerili je li narudžba zaprimljena.
Načini plaćanja
I. Jednokratno plaćanje uplatom na žiro račun, karticama, Internet bankarstvom
II. Plaćanje na rate – kreditnim karticama
Jednokratno plaćanje moguće je sljedećim karticama:
• American Express
• MasterCard
• Maestro
• Visa
• Diners
Proizvode je moguće naručiti uz plaćanje na rate, minimalni iznos za obročno plaćanje je 500 kn. Plaćanje na rate moguće je karticama sljedećih banaka:
ZABA – Visa, MasterCard do 24 rate
PBZ – Amex, Visa, Maestro do 12 rata
ERSTE – Diners do 12 rata

Nemogućnost isporuke od strane trgovca
U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane trgovca zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, ili ga nije moguće dostaviti, trgovac će obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

Nemogućnost isporuke od strane trgovca u slučajevima akcije i velike potražnje proizvoda
U slučaju velikih akcija i posebnih ponuda kada je velika potražnja proizvoda, trgovac će zbog nemogućnosti isporuke proizvoda zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, ili ga nije moguće dostaviti u zadanom terminu, obavijestiti potrošača o otkazivanju narudžbe.
To su slučajevi u kojima je potrošač izvršio /predao narudžbu, ali nije izvršio uplatu i nije napravljena potvrda kupovine/sklapanje ugovora od strane trgovca, kao i u slučaju kada je potrošač odabrao plaćanje karticom (naplata neće biti realizirana s naše strane).